Lek Bloemenservice

Lek Bloemenservice

Nieuw voertuig voor familiebedrijf Lek Bloemenservice! Wat natuurlijk direct opvalt aan deze Daily is de zgn. bull-bar voorop, die het stoere en sterke karakter van deze Daily nog eens kracht bij zet.

Wat ook niet over het hoofd gezien kan worden, is de enorme laadbak van 5,5 meter! Hiermee daagde het bedrijf uit De Kwakel ons uit om te denken hoe hun wensen wel mogelijk gemaakt konden worden. Dit gehele project konden we op de laadlift en het spuitwerk na, volledig in eigen beheer verzorgen. In een van onze werkplaatsen hebben wij zelf de laadbak opgebouwd! Werk waar wij ook trots op zijn om te doen.

Door deze laadbak werd het aspect gewichtsbesparing nog eens uitdagender, dan normaliter. Oplossingen werden gevonden door het gebruik van bijvoorbeeld aluminium cargorails, en een speciale lichtgewicht laadvloer zonder op sterkte te hoeven inleveren. De compacte Dhollandia laadklep werd geleverd met het grootst mogelijke laadlift platform wat mogelijk was op deze lichtgewicht serie.

Voor het onderstel met luchtvering werd gekozen voor een Daily 50C met de krachtige 210 PK motor met de HiMatic vol automaat van ZF. Dit vergroot niet alleen het rijcomfort in de steden, maar ook op de snelwegen.

Joshua, Ruud en Annemieke, bedankt voor de uitdagende opdracht en uiteraard voor het gestelde vertrouwen al voor aanvang van het hele project. Wij zijn trots op dit resultaat!