Nieuwe IVECO Daily

Nieuwe IVECO Daily

Bron: Iveco Nederland

IVECO New Daily: “The Van that will change your business perspective”

Dankzij 40 jaar succes is de Daily range een begrip geworden die bekend staat om zijn originaliteit en leiderschap in hun segment. Opnieuw definieert de nieuwe Daily een nieuwe standaard op het gebied van rij- en comfortervaring. Het zet zijn technologische vooruitgang op het gebied van autonoom rijden en geavanceerde veiligheidsuitrusting voort. De nieuwe Daily voegt daar tevens een nieuwe dimensie in de connectiviteit aan toe om zo een complete oplossing te bieden die voldoet aan de transportbehoeften van de klant. De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienormen, met respect voor het milieu, het vermogen en de energie-efficiëntie, ten voordele van de rentabiliteit van de activiteiten van de klanten.

De nieuwe Daily introduceert een volledig gamma van geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder, waarmee de bestuurder zich kan concentreren op zijn of haar missie, zoals het geavanceerde automatische noodremsysteem en City Brake PRO. Deze voorkomen aanrijdingen bij snelheden onder de 50 km/u en beperken de impact bij hogere snelheden.

Tijdens missies in stedelijke gebieden zijn de verkeersomstandigheden vaak intens. Dit is waar de Queue Assist het verschil maakt: hij past de snelheid van het voertuig automatisch aan die van het voorliggend voertuig aan, waardoor de stress die wordt veroorzaakt door de constante stop startcyclus wordt geëlimineerd.

Bovendien houdt de Adaptive Cruise Control (ACC), in combinatie met de Queue Assist, de vastgestelde snelheid en veiligheidsafstand tot de voorligger in stand, terwijl de Proactive Lane Maintenance Assistant voorkomt dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Bij hevige zijwind assisteert de Crosswind Assist de bestuurder om het voertuig op zijn rijstrook te behouden.

Tot 10% brandstofbesparing en lagere onderhoudskosten
De nieuwe Daily onderscheidt zich door zijn energiezuinigheid dankzij een reeks functies zoals het Stop&Start systeem, nu standaard op alle 2,3-liter F1A modellen, inclusief de Daily Hi-Matic. De nieuwe elektronisch geregelde turbo met variabele geometrie is niet alleen responsiever, maar ook efficiënter.