On Stage Doe Dag bij Van Rijn in Mijdrecht

On Stage Doe Dag bij Van Rijn in Mijdrecht

Onze vuurdoop of debuut (net hoe je het bekijkt) met deelname aan de ‘Doe Dag’ van Veen en Amstelland On Stage! Voor ons als eerste keer misschien wel net zo spannend als voor de leerlingen zelf. Gisteren, dinsdag 18 april, hadden wij van SG Panta Rhei Amstelveen en Vakcollege Thamen echt enthousiaste deelnemers te gast. Deze leerlingen hadden tijdens het beroepenfeest bij ons gesolliciteerd. Voor hun hadden wij verschillende opdrachten voorbereid en klaar staan. Als eerste konden ze aan de slag met een de- en monteren van een IVECO versnellingsbak. Dat bleek voor sommige nog een hele puzzel, maar die uitdaging gingen ze graag aan. 

Daarnaast hadden we ook 2 mini-laadbakken gemaakt, omdat ons bedrijf ook carrosserie werkzaamheden uitvoert. Eerst een hulpframe maken, waar vervolgens de laadvloer compleet met zijwanden en dak op gemonteerd moesten worden. 

Als extra nog een vrachtwagen met diagnose computer aangesloten om bijvoorbeeld een storing in de verlichting te herstellen. Verder stond er nog een lichte bedrijfswagen klaar waar de deelnemers het voorwiel vanaf moesten halen, om het wiel te controleren op het balanceer apparaat op onbalans. Nadat het wiel gebalanceerd is, deze weer terug monteren en natrekken met een echte momentsleutel; “Dit is wel een grotere momentsleutel dan die we op school hebben.”
Voor ons een nieuwe ervaring met enthousiaste leerlingen. Er zijn nog genoeg jongeren die echt iets willen doen met hun handen in combinatie met hun kennis. Aan onszelf en onze branche de taak hun betrokken te houden!