Techniek 3 Daagse groot succes

Techniek 3 Daagse groot succes

Op 6, 7 en 8 november 2018 vonden voor de derde maal de Techniek 3 Daagse plaats. Ruim 3000 leerlingen bezochten dit evenement georganiseerd door Technet Amstel en Venen. Gastheer voor de locatie was wederom de firma F.N. van Kempen in Mijdrecht. In hun prachtige locatie konden verschillende branches hun vak promoten bij de basis- en brugklas leerlingen uit de directe omgeving. Doel is om de jongeren van nu, te inspireren voor een vak in de techniek. Op deze beurs komen heel veel bedrijven uit de nabije omgeving samen om dit doel te bereiken. Niet alleen vertelden ze meer over hun vak, ook krijgen jongeren ruim de gelegenheid te proeven aan het beroep door middel van de workshops die de bedrijven gezamenlijk georganiseerd hadden.
Autobedrijf van Rijn nam deel op de Automotive stand met de Iveco vrachtwagen van het raceteam Van Rijn Racing. Hiermee konden we in combinatie met een echte Iveco computer laten zien wat je er allemaal nog meer komt kijken bij het repararen en diagnoseren van bedrijfsvoertuigen. Zo konden de leerlingen zelf bijvoorbeeld de verlichting aansturen en controleren, een portierruit bedienen, zonnescherm in de cabine laten zakken en omhoog doen. Graag wilden we laten zien dat het vak bedrijfswagen monteur verder gaat dan alleen olie verversen. Het beroep heeft veel meer inhoud en vereist meer kennis dan dat. Verder verzorgde de andere partners op dezelfde stand voor een wielenwissel wedstrijd, APK inspectie, auto onderdelen herkennen en achterlichten werkend maken.
Het enthousiasme van alle kinderen was grandioos. Ook de open avond werd net als voorgaande jaren erg druk bezocht. Wij zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan dit evenement en hopen dan ook al een aantal nieuwe collega’s ontmoet te hebben in onze branche. Graag tot volgend jaar bij de Techniek Driedaagse!

Bekijk hier het complete verslag van de T3D gemaakt door 0297-online.nl